چگونه کلمه عبور قدرتمند و به یادماندنی ایجاد کنیم؟


انتخاب رمز عبور یکی از بزرگترین مشکلات افراد است چراکه هر حساب کاربری باید یک رمز عبور منحصر به فرد و غیر قابل حدس داشته باشد. مشکل زمانی بزرگ تر می شود که حساب های زیادی داشته باشید و آن زمان است که به خاطر سپردن همه رمز عبور ها دشوارتر هم می شود. اگر سعی کنید رمز عبوری را انتخاب کنید که حدس زدن آن برای باقی افراد دشوار باشد مشکل شما بزرگ تر هم می شود چون معمولا یادآوری آن برای شما هم دشوار است. بسیاری از مردم از یک رمز عبور ساده که به آسانی به خاطر سپرده می شود مانند 123456 استفاده می کنند. استفاده از چنین کلمه عبوری ممکن است راحت باشد اما دسترسی هکرها به حساب های شما به آسانی امکان پذیر می شود.
ممکن است فکر کنید هیچکس از رمز عبور 123456 استفاده نمی کند اما مرکز ملی امنیت سایبری در انگلیس، رمز های عبور موجود در پایگاه داده های عمومی خود را تجزیه و تحلیل کرد و متوجه شد که 123456 رمز عبور مورد استفاده بیش از 23 میلیون نفر بود. 

 

انتخاب رمز عبور قوی


یک راه بهتری هم وجود دارد. رمز عبور Koma3443NF#$$# را در نظر بگیرید. ظاهر آن کاملا مخلوط و به هم ریخته به نظر می رسد اما این رمز عبور بر اساس الگویی به وجود آمده است و رمز عبور منحصر به فردی تولید می کند که به راحتی به خاطر سپرده می شود. این قالب دارای 4 جز است: رشته الفبا(Koma)، رشته اعداد(3443)، شناسه(NF) و رشته نماد(#$$#). اجزا به گونه ای طراحی شده اند که هم یادآوری آن ها و هم نوشتن آن ها راحت و سریع باشد. نحوه کار این سیستم به این صورت است.

نحوه انتخاب رمز عبور قوی

 

رشته الفبایی

رشته الفبایی رمز عبور شما را شخصی سازی می کند. باید حداقل 4 حرف باشد و هم حروف کوچک و هم بزرگ را شامل شود. کلمه ای را که برای شما معنی دار است انتخاب کنید و سپس بخشی از آن را برای رمز عبور استفاده کنید این کار باعث می شود حدس زدن رمز دشوارتر شود. برای مثال اگر شما در Takoma واشنگتن متولد شده اید، می توانید Takoma را به Koma کوتاه کنید. هیچ وقت از اسامی کامل استفاده نکنید چون سایر افراد به راحتی آن را حدس می زنند. می توانید حروف کوچک و بزرگ را در هرجایی که تمایل دارید (KoMa) و به هر میزانی که می خواهید استفاده کنید. اگر بتوانید نوشتن رمز عبور را راحت کنید به خطر سپردن آن هم ساده تر می شود.

رشته اعداد

رشته اعداد باید یک رشته ساده حداقل 4 عددی باشد. این الگو می تواند با اعداد پشت سر هم مانند 12 یا 34 و یا اعداد با یک اختلاف مانند 13 یا 35 باشد که نوشتن آن هم بسیار راحت است. داشتن الگو برای اعداد از خود اعداد هم مهم تر است چرا که یادآوری یک الگوی ساده راحت تر از یادآوری رشته اعداد است. الگوهایی مانند 3434 یا 4343 الگوهای مناسبی هستند.
علاوه بر این داشتن الگو محدودیت استفاده از اعداد را هم از بین می برد. یک عدد متفاوت را انتخاب کنید برای مثال 56 و تنها چیزی که لازم است به خاطر بسپارید این است که این عدد دوباره تکرار می شود. چون همان طور که قبل توضیح داده شد اعداد به صورت پشت سرهم استفاده می شود با انتخاب 5 می دانید عدد بعدی 6 است و از آن جایی که الگویی را برای اعداد استفاده کرده اید به راحتی به خاطر می سپارید که همین عدد دوباره تکرار می شود. اگر بخواهید می توانید تنها با انتخاب یک عدد دسته بندی های متفاوتی داشته باشید. 1 را انتخاب می کنید و 1221 برای حساب های خرید و با انتخاب عدد 6 رمز 6776 را برای حساب های مالی خود به کار بگیرید.

شناسه

شناسه بخشی از قالب است که برای هر رمز عبور باید متفاوت باشد. شناسه به صورت مخفف است. به این صورت که مثلا NF مخفف Netflix است. شناسه تنها قسمتی است که زمانی که رمز عبور را از شما می خواهند و یا می خواهید جایی وارد کنید لازم است آن را به یاد بیاورید. اما برای انتخاب آن خیلی سخت گیری نکنید. زمانی که کلمه را انتخاب کردید اولین چیزی که به ذهنتان آمد را به عنوان شناسه در نظر بگیرید تا هر زمانی که می خواهید از آن استفاده کنید به راحتی به خاطر بیاورید. برای مثال قبل اگر NX بهتر در ذهنتان می ماند پس همین را به جای NF انتخاب کنید.
ویژگی شناسه نیز همین است در واقع اولین چیزی است که به ذهن می رسد. طول آن اهمیت زیادی ندارد. NF می تواند برای Netflix مناسب باشد و در عین حال CHITRI هم برای Chicago Tribune گزینه مناسبی شمرده می شود.
هر نوع ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک در صورتی که الگوی آن برای تمام شناسه های شما یکی باشد، خوب است. روش دیگر این است که تنها اولین حرف را با حرف بزرگ بنویسید مانند Nf و یا ChiTri. به هر حال همان طور که گفته شد به هیچ عنوان الگوهای متفاوت را برای رمز عبورهای مختلف استفاده نکنید چراکه به خاطر سپردن آن بسیار دشوار می شود چون هم الگو و هم مخفف را باید به یاد بسپارید.

رشته نشانه

در حال حاضر بسیاری از وب سایت ها به گذرواژه هایی نیاز دارند که حاوی نشانه ها و حروف الفبایی کوچک و بزرگ هستند. مشکل این است که به خاطر سپردن نشانه ها بسیار دشوارتر از حروف و یا اعداد است. خوشبختانه برای این مورد هم راه حل آسانی وجود دارد چون نشانه ها با اعداد روی صفحه کلید مطابقت دارند. همان الگوی را که برای اعداد به کار بردید برای نشانه ها هم استفاده کنید. اگر عدد انتخابی شما 3443 است در این صورت نشانه های رمز عبور شما هم #$$# باید باشد. یک راه متفاوت و ساده دیگر هم این است که عدد را به یکی بالاتر و یا پایین تر تغییر دهید. برای مثال اگر عدد انتخابی شما 3 بود و الگوی شما هم 3443 پس برای نشانه عدد 4 را انتخاب کنید که در نهایت نشانه های شما طبق عدد 4554، $%%$ می شود. به این نکته توجه کنید که این روش ممکن است برای تلفن های همراه مناسب نباشد چون صفحه کلید لپتاپ با تلفن های همراه متفاوت است. 
 

انتخاب رمز عبور قوی و به یادماندنی

ترکیب همه موارد

رمز عبوری که در ابتدا مثال زدیم (Koma3443NF#$$#)، اول رشته الفبایی و سپس اعداد،مخفف و نشانه ها ترکیب شده است. شما می توانید این ترکیب را به هر صورتی که میخواهید بچینید. به عنوان مثال: 3443KomaNF#$$# و یا #$$#NFKoma3443
الگویی مانند این تنها درصورتی خوب است که که رمز عبوری ایجاد کنید که به خاطر آوردن آن راحت و حدس زدن آن توسط سایر افراد دشوار باشد. همچنین به یاد داشته باشید تنها موردی که باید در رمز عبورها متفاوت باشد شناسه است. رشته الفبایی کلمه ای است که برای شما معنی خاصی دارد و بعد از آن فقط باید یک عدد و الگو به یاد داشته باشید تا هم اعداد و هم نشانه ها را به یاد بیاورید.
هکرها نمی توانند این رمز عبور را که به راحتی در ذهن شما می ماند به دست بیاورند چرا که آن ها الگوی شما و نحوه ترکیب اجزا را نمی دانند. 
در آخر باید پرسید آیا این الگو بهترین رمز عبور محافظتی برای شما است؟ به طور کلی خیر. استفاده از تایید دو مرحله ای و یا پسورد هایی که به صورت رندم تولید می شوند راه بهتری برای انتخاب رمز عبور هستند. اما زمانی که خودتان رمز عبورتان را انتخاب می کنید داشتن الگو  بهتر از استفاده از یک رمز عبور برای همه حساب ها و یا انتخاب رمز عبوری ساده مانند 123456 است.

برای درج نظر و یا طرح سوالات خود لطفا در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید

نظرات کاربران

برای این مطلب تاکنون نظری ارسال نشده است. شما اولین نفر باشید