9 نکته ی اساسی برای داشتن استراتژی موفق در بازاریابی محتوا

 

ما در دنیایی پر از هیاهوی تبلیغاتی و اشباع شده  با اطلاعات زندگی می کنیم و برای این که توجه مخاطبان را به خود جلب کنیم راه سختی را در پیش داریم.تعداد شرکت ها و برند ها نسبت به دهه های اخیر رشد فزاینده ای داشته و ما در هر محیطی(چه مجازی و چه واقعی) با تبلیغات شرکت های مختلف که سعی در شناسایی و به وجود آوردن خواسته ها و نیازهای  جدید برای ما هستند،روبرو هستیم.شیوه های بازاریابی روز به روز در حال تغییر  هستند و یکی از موثرترین آنها بازاریابی محتوا است که در چند سال اخیر بازار داغی پیدا کرده است و با این روش شرکت های مختلف توانسته اند بدون بمباران کردن مخاطبان با بنرهای تبلیغاتی و خرج کردن  هزینه های سنگین در شبکه های اجتماعی مثل توییتر و فیسبوک اهداف تبلیغاتی شان را دنبال کنند.

اگر بتوانید محتوای حاوی اطلاعات مفید و سرگرم کننده تولید کنید،کاربران شبکه های اجتماعی آن را با دیگر مخاطبانشان به اشتراک می گذارند و به این ترتیب باعث رشد و توسعه ی برند شما می شوند.

قبل از این که وارد بازاریابی محتوا بشوید(چنانچه از قبل وارد نشده باشید!)اطمینان پیدا کنید تلاش های شما به خاطر داشتن ضعف های اساسی به شکست منتهی نشود.هر کسی می تواند حجم بالایی از محتوا را تولید کند،اما این محتوا چه قدر می تواند موثر واقع شود بحث دیگری است:بر اساس پژوهشی که اخیرا انجام شده است تنها  5 درصد از محتوای تولیدی برندها باعث 90 درصد از تعاملات بین مخاطبان می شود.بنابراین تنها سهم بسیار کوچکی از محتوای شما موثر واقع می شود و اگر نتواند مخاطب را جذب کند یا ارزشی را به آنها اضافه نکند ممکن است باعث برگشت منفی سرمایه ی شما و ضرر شما بشود.

اما چه کارهایی را می توان انجام داد تا این 5 درصد طلایی به 10 یا 15 درصد تبدیل شود؟در ادامه 9 نکته ی اساسی را برای داشتن  استراتژی موفق در بازاریابی محتوایی بررسی خواهیم کرد.

 

1)ابتدا روی کیفیت متمرکز شوید:

کمپانی هایی که تنها حجم بالایی از محتوا را تولید می کنند نسبت به رقیبانشان که روی محتوای با کیفیت سرمایه گذاری می کنند خیلی عقب هستند.پست های محتوایی با کیفیت بالا توجه فعالان در صنایع مختلف را به خود جلب خواهد کرد و موقعیت کمپانی شما را به عنوان یک رهبر فکری،کارشناس یا مربی تثبیت خواهد کرد.از طرف دیگر محتوای ضعیف و متوسط زیادی در اینترنت به اشتراک گذاشته می شود و مردم به دنبال محتوای با کیفیت بالا و بر مبنای دانش هستند.

برای موفقیت به چیزی بیشتر از محتوای معقولانه نیاز داریم:باید ساختار،قالب و بهینه سازی برای موتورهای جست و جو و کیفیت کلی محتوا را مورد توجه قرار داد.

  • یک کلمه ی کلیدی یا عبارت مرکزی را انتخاب کنید:مخاطب بالقوه را در نظر بگیرید که تحت چه شرایطی محتوای شما را پیدا خواهد کرد.(می توانید با استفاده از  Google Keyword Planneتحقیق کنید مردم چه چیزی را در سرچ هایشان جست و جو می کنند.)کلمه ی کلیدی اصلی تان را بشناسید و سه یا پنج مدل ترکیب مختلف را  قبل از این که شروع به نوشتن کنید بشناسید.
  • مقاله ی خود را ساختاربندی کنید:یک طرح کلی کمک فوق العاده ای خواهد بود.باید تئوری اصلی خود را مشخص کنید.نقاط قوت و شواهدی که از آن حمایت می کنند را برجسته سازی کنید و در پایان  با خلاصه ای از آن چه انجام داده اید و این که چه اهمیتی دارد و در آینده باید چه کارهایی انجام بگیرد،خاتمه دهید.
  • تعداد کلمات مقاله اهمیت دارد:مقاله ی بیش از حد کوتاه به بهینه سازی برای موتورهای جست و جو آسیب می رساند و اگر خیلی طولانی باشد هم احتمالا حاوی ایده ی متمرکز و تاثیرگذار نیست.قسمت بندی یک مقاله ی طولانی به بخش های کوتاه تر باعث پیشرفت آن در بهینه سازی موتورهای جست و جو و جذب بیشتر مخاطبان خواهد شد.
  • کلمات کلیدی را اصلاح کنید:اولین پیش نویس خود را مرور کنید و کلمات کلیدی را در تمام آن پخش کنید.یک قانون سرانگشتی برای استفاده از کلمات کلیدی در هر صد کلمه است، همچنین آنها را در جمله ی اول،تیترها و حداقل یکی از زیرتیترها به کار ببرید و مدل ترکیب های مختلف آن را هم هرجا موردنیاز بود استفاده کنید.
  • از امکانات تصویری استفاده کنید و قانون کپی رایت را در نظر داشته باشید:این امکانات تصویری می توانند عکس ها،تصاویر،نمودارها،آیکون ها و لوگو ها باشند.ترجیحا پوشه ی تصاویر را هم نام با کلمه ی کلیدی اصلی باشد.به عنوان مثال،اگر " naming products" کلمه ی کلیدی باشد،نام تصویر را به  Naming_Products.jpg تغییر دهید.همچنین دقت کنید متن جانشین در نمایش تصویر (ویژگی alt) حتما دارای کلمات کلیدی باشد.
  • حداقل یک لینک خارجی را به منابع دیگر داشته باشید:حداقل یک لینک خارجی به منبع دیگر با استفاده از  anchor text که شامل کلمه ی کلیدی است،داشته باشید.
  • از تگ  metadata شامل  یک عنوان و توضیحی برای گوگل که  کلمات کلیدی دارد،استفاده کنید:عنوان 55 کاراکتری و توضیح 115 کاراکتری استفاده کنید.مطمئن شوید که از کلمات کلیدی در آدرس دهی صفحه و تمامی تگ های  alt آن استفاده کرده اید.
  • پست هایی برای رسانه های اجتماعی مثل  LinkedIn، Facebook و  twitter داشته باشید:منطقی است همزمان با نوشتن محتوای خودتان از لینک هایی که با یک کلیک می توانید به شبکه های اجتماعی متصل شوید استفاده کنید.مثلا در زمینه ی نام گذاری محصولات “naming products” از  توصیه های یک کارشناس نام گذاری محصولات در شبکه های اجتماعی برای باید و نباید هایی که برای جلوگیری از مشکلات نام گذاری در محصولات استفاده کنید.

2)موضوعاتی که مشتریان بالقوه ی شما به آنها اهمیت می دهند.

زمانی که صحبت از بازاریابی محتوا می شود بیشتر کمپانی ها در مقابل آن جبهه می گیرند و این طور خودشان را توجیه می کنند که "چگونه می توانیم در قالب یک بلاگ اطلاعات بیشتری را در مورد محصولات و سرویس هایمان در اختیار مشتریان قراردهیم؟"این طرز تفکر اشتباه است.

برای ارزش بخشیدن و دسترسی داشتن به خلق و بازاریابی محتوا باید خودتان را به جای مشتریان فعلی و بالقوه تان بگذارید.شما باید درباره ی سوالات،نگرانی ها و "شکاف های اطلاعاتی" که  آنها دارند و شما می توانید در وبسایتتان یا در قالب یک محتوای ویدیویی در وبلاگتان و یا در مکان ها و راه های دیگر مطرح کنید،فکر کنید.

به اشتراک گذاشتن یک دیدگاه منحصر به فرد و نظر شخصی در محتوایی که صاحب برند آن هستید می تواند روی خوانندگان شما تاثیر بگذارد یا مخاطبان شما را هدف قرار بدهد،مخصوصا اگر الهام بخش تغییر در نگرش ها و اجتماع باشد.البته امروزه تاثیرگذارترین محتواها منابع غنی دارند و برمبنای نظرات شخصی نیستند.نظرات شخصی با آشکار شدن بینش های جدید عوض می شوند،اما محتواهایی که منابع قوی دارند مدت زیادی باقی می مانند.

3)بهینه سازی موتورهای جست و جو را جدی بگیرید.

بازاریابی محتوا کار زیبایی است چرا که توانایی ترکیب محتوا(تخصص شما را تایید می کند.) با رسانه های اجتماعی(می تواند پیامتان را در سطح وسیعی پخش کند.) را با سرچ کردن(کمک می کند از طریق گوگل،بینگ یا دیگر موتورهای جست وجو با بهینه شدن پیدا شوید. ) درباره ی آن فراهم می کند.

بعضی از کمپانی ها به خاطر ناآگاهی از قوانین ابتدایی بهینه سازی موتورهای جست و جو  ودر نتیجه استفاده از  jargon داخلی شرکت به جای کلمات مورد جست وجوی متداول و همچنین با نداشتن پست هایی با محتوایی که به اندازه ی کافی کلمات کلیدی دارند،خود را برای جست وجو شدن محدود می کنند.به عنوان مثال،وقتی که یک ویدیوی یوتیوب را در وبلاگتان قرار می دهید شامل تعدادی کلمات کلیدی و متن کامل (اگر طولانی نیست.)در قسمت پایین آن قرار دهید تا گوگل بتواند آنها را پیداکند.

4)به فرم های مختلف محتوا فکر کنید.

بیشتر مردم وقتی راجع به بازاریابی محتوا فکر می کنند،احساس می کنند با حجم زیادی از نوشتن مواجه هستند:سر و کله زدن با پست های متنی سنگین و تعداد زیادی از کتاب های الکترونیک و مقاله ها.خلاقیت و متنوع بودن به شما کمک خواهد کرد در کسب و کار خود و بین مخاطبان مورد هدفتان متمایز باشید.

درباره ی استفاده از انواع مختلف محتوا فکرکنید(تصاویر،ویدیوها،اینفوگرافیک ها،چک لیست ها،محتوای صوتی،وبینارها و حتی رویدادهای زنده.)ارزشی که تصاویر می توانند به محتوای شما بدهند دست کم نگیرید.تصاویر می توانند  اثری باورنکردنی در به وجود آوردن سطح بالایی از درگیر شدن مخاطبان با محتوا داشته باشند.در مطالعه ای مشخص شده است استفاده از تصاویر رنگی تمایل خوانندگان را تا 80% برای خواندن یک محتوا افزایش می دهد.

از ابزارهای رایگانی مثل  Canvaبرای خلق محتوای تصویری و ساختن گرافیک های بی نقص برای مخاطبانتان استفاده کنید.از سایزهای از قبل مشخص شده استفاده کنید تا اشتراک گذاشتن آنها در همه ی شبکه های اجتماعی امکان پذیر باشد و از ذخیره ی بی نهایت تصاویر،متن ها و عناصر در اینترنت برای بهبود بخشیدن گرافیک هایتان استفاده کنید.

محبوبیت محتوای ویدیویی روز به روز بین مخاطبان بیشتر می شود.در واقع،هنگام انتخاب محصولات،مشتریان اعتراف می کنند که تمایلشان برای مشاهده ی یک ویدیو چهار برابر بیشتر از خواندن یک مقاله است،بنابراین محتوای ویدیویی را جدی بگیرید.درباره ی نکات و فوت وفن های تکنولوژی و صنعت،موضوعات محبوبی که مخاطبانتان با آن روبرو می شوند و همچنین محصولات خودتان و طرز استفاده ی آنها  ویدیو بسازید.بنابر مطالعه ای، سه چهارم کمپانی ها از ایمیل در ارتباط با بازگشت سرمایه شان استفاده می کنند.پخش کردن محتوایتان از طریق کمپین های ایمیل می می تواند میزان دیده شدن آن را بالا ببرد.

شما می توانید ایمیل هایی را با هدف برجسته کردن محتوایی که درست کرده اید بفرستید.همچنین می توانید تکه هایی از محتوایتان را در انتهای دیگر کمپین های ایمیلی تان قرار دهید.هر راهی که شما برای انجام این کار انتخاب کنید،ایمیل راه خوبی برای معرفی محتوای جدید به مخاطبانتان است.

همچنین تنوع داشتن می تواند به معنای این باشد که در مورد چه موضوعی محتوا درست می کنید.می توانید درباره ی رهبری افکار،پشت صحنه(عکس گرفتن از محصول/سرویسی که درست می کنید.)،ویژگی های مشتری ها،مصاحبه ها،لیست منابع و بسیاری از موضوعات برای ساختن محتوا.از تخیلتان استفاده کنید و مطمئن باشید نتیجه می گیرید.

محتوایی بسازید که به طور طبیعی بصری باشد مثل اینفوگرافیک ها و اسلایدها.حتی محتواهای غیربصری مثل پست های وبلاگ و کتاب های الکترونیکی شامل گرافیک های بصری هستند که محتوای شما را بهبود می بخشند.

5)یک پایگاه اجتماعی بسازید.

رسانه های اجتماعی یک مکمل عالی برای بازاریابی محتوایی هستند.محتوا مانند سوختی است که موتور رسانه های اجتماعی را روشن نگه می دارد.هرچه مردم بیشتر محتواهای مختلفی را که خودشان پیدا کرده اند یا دیگران با آنها به اشتراک گذاشته اند،با دیگران به اشتراک بگذارند این موتور می تواند قوی تر کار کند.

با افزایش یافتن ارتباط های شما در شبکه های اجتماعی که دیگر افراد تاثیر گذار صنعت و تکنولوژی و مخاطبان آینده ی شما آنجا وقت می گذرانند(مثل فیسبوک،توییتر،لینکدین، Pinterest و  Google+و بسیاری دیگر از شبکه های اجتماعی)شما حرکت مهمی را برای به اشتراک گذاشتن بالقوه ی محتوا انجام داده اید!علاوه بر این به اشتراک گذاشتن و نظردادن درباره ی محتوای دیگران قبل از این که خودتان محتوایی برای به اشتراک گذاشتن داشته باشید،قسمت مهم دیگری برای ساختن یک پایگاه اجتماعی خواهد بود.

مشتریانتان را تشویق کنید تا با برند شما درگیر شده و ارتباط برقرار کنند:برگزاری مسابقاتی همراه با جوایز و برانگیزاننده می تواند کمک کند تا مشتریانتان تشویق شوند ماجراها و حتی عکس هایی که چه طور با محصول و سرویس شما زندگی می کنند را با شما به اشتراک بگذارند.زمانی که چنین چیزی را به دست آوردید آن رسانه ی اجتماعی به شما متعلق خواهد بود تا مخاطبانتان را از این طریق جلب کنید.

به مخاطبانتان نشان دهید مشتریان قدیمی شما از محصولات شما استفاده می کنند و آنها را دوست دارند تا تصمیم گیری برایشان راحت تر شود.این روش محتوای دهان به دهان به منزله ی تایید شما از جانب شخص ثالث خواهد بود که دقیقا  شبیه گرفتن همان نوع توصیه هایی است که مخاطبان می خواهند.

                                           

6)کارکنان شما باید محتوایتان را به اشتراک بگذارند.

هیچ چیز بدتر از این نیست که به قسمت بلاگ سایت یک کمپانی بروید و  ببینید تعداد دفعات اشتراک گذاری یک پست محتوایی،یک یا صفر است.اگر به محتوایتان باور دارید باید پس از خلق،آن را به اشتراک بگذارید.در گام بعدی باید مطمئن باشید کارکنان شما از آن محتوا آگاه شده اند و آنها را تشویق کنید تا از طریق اکانت هایشان در شبکه های اجتماعی یا دیگر اکانت های شخصی شان آن را به اشتراک بگذارند.

محتوایی را خلق کنید تا توجه همتایان و کارکنان و دیگر افراد متخصص در حوزه ی کاری شما را که محتواهای جذاب خلق می کنند،جلب کنید.این کار رابطه ی ارزشمندی را در زمینه ی تخصصی شما می سازد:رابطه ای که شما و کارکنانتان در آینده از آن بهره خواهید برد و می توانید به آن اتکا کنید.

چه طور می توانید این کار را انجام دهید؟پستی بنویسید که به طور خلاصه به محتوای کلیدی از کارکنان شما در ارتباط با یک موضوع مشخص لینک بدهد.با کارشناسان همتای خودتان در زمینه ی تخصصی تان مصاحبه کنید و از نقل قول هایشان برای بهبود محتوای خود استفاده کنید.

این کار باعث می شود علاوه بر مخاطبان خودتان،مخاطبان آنها را هم به دست بیاورید.

 

7)بازاریابی محتوایی تان را هم راستا با فعالیت های تبلیغاتی خود قرار دهید.

بازایابی محتوایی باید در راستای تمام فعالیت های بازاریابی که برای کمپانی تان انجام می دهید باشد.در واقع،شما می خواهید بعضی از محتواهای شما بیشتر دیده شوند:مثلا یک کتاب الکترونیکی جدید یا یک وبینار فرصت  خوبی برای جذب کردن مخاطبان از طریق تبلیغات فیسبوک یا پرداخت به ازای هر کلیک خواهد بود.

البته محتوای موثر هیچ وقت به دنبال فروش فوری نیست، بلکه به دنبال این است که منبع قابل اعتماد برای اطلاعات باشد،چه اطلاعاتی که جایگاه خاصی را پر می کنند یا نیازهای گسترده.به جای قرار دادن محتوا در جایگاه پاسخ  به  نیاز های مشتریان در قالب محصولات،محتوای موثر به این نیاز ها از طریق اطلاعات پاسخ می دهد.

در حالی که مصرف کننده ها با تبلیغات شخصی سازی شده بمباران شوند که به طور ترسناکی سن،جنسیت و میزان درآمد آنها را در نظر می گیرند،محتوا فرصت خوبی برای نشان دادن اعتبار و ساختن اعتماد به طریقی است که تبلیغات نمی توانند.به همین خاطر،استراتژی های موفق محتوایی بی نیاز از تبلیغ خود و فروش کلامی نیستند،اما این دو باید در راستای یکدیگر باشند.

                                                    

8)واکنش ها را به طور آنلاین مانیتور کنید.

علاوه بر توجه به تعداد دفعاتی که محتوا به اشتراک گذاشته شده است،توجه به آن چه مردم درباره ی آن گفته اند هم اهمیت دارد.در اینجا بحث "مانیتور کردن رسانه ها اجتماعی" پیش می آید.می توانید از ابزاری شبیه به  Meltwaterبرای مانیتور کردن تعداد دفعاتی که به برند اشاره شده است،کلمات کلیدی خاص و افراد تاثیرگذار در زمینه ی کاری موردنظر استفاده کنید.با این روش، می توانید ببینید که کدام قسمت از محتوا و کمپین های شما مفید تر است و کدام نیست.

تعداد ابزارها و تکنولوژی هایی که برای ساده تر کردن،سریع تر کردن و موثر تر کردن بازاریابی محتوایی در دسترس هستند،بی شمار است:از ابزار هایی که کمک به تصمیم گیری در انتخاب موضوعی برای نوشتن می کنند تا انتخاب عنوان برای یک محتوا.

مانیتورینگ مداوم،ردیابی و گزارش گیری از معیار های مختلف در بازه های زمانی مشخص با توجه به تمام جوانب، مهم ترین عنصر برای کنترل در مسیر خلق محتوای شما است.با توجه به تعداد زیاد ابزارها برای این کار،اهمیت انتخاب مناسب آنها غیرقابل انکار است.گزارش گیری تنها کافی نیست و باید برای داشتن بینش بیشتر در عملکردتان آنالیزهای لازم روی آن انجام شوند.

          

9)با کسانی که محتوای شما را به اشتراک گذاشته و راجع به آن نظر می دهند تعامل کنید.

علاوه بر مانیتورینگ اشتراک گذاری ها و نظرات مختلف تعامل با مخاطبان هم که به محتوای شما واکنش نشان می دهند هم می تواند راه خوبی برای رابطه داشتن با مشتریان آینده و افراد متخصص در زمینه ی موردنظر باشد.

شبکه های اجتماعی مثل توییتر و فیسبوک و .... می توانند مخاطبان را به سایت شما راهنمایی کنند.

مکشلی که بسیاری از کمپانی ها با آن روبرو هستند،عمر کوتاهی است که محتوا در شبکه های اجتماعی دارد.به عنوان مثال،محتوا در فیسبوک در عرض 5 ساعت و در توییتر در عرض 3 ساعت به بیشترین تعداد افرادی که آن را مشاهده کرده اند،می رسد.

چگونه می توانید مشکل عمر کوتاه محتوا در شبکه های اجتماعی را جبران کنید؟آن را چندین بار در شبکه های اجتماعی مختلف به اشتراک بگذارید.می توانید در نظر بگیرید مخاطبان شما چه زمانی از روز و شب به شبکه  های اجتماعی رجوع می کنند و محتوایتان را در همان زمان منتشر کنید.

 

حرف آخر

برای پیدا کردن استراتژی مناسب برای خودتان نیاز به زمان و امتحان کردن چیزهای جدید دارید.بر اساس بینشی که از بررسی معیارهای مختلف سنجش عملکردتان در شبکه های اجتماعی و سایت شخصی تان به دست آورده اید استراتژی تان را مدام بازیابی کنید.یک قانون ساده می گوید هر کاری را که از آن نتیجه می گیرید بیشتر انجام دهید و هر کاری را که کم تر از آن نتیجه گرفته اید کم تر انجام دهید.

انتظار نتیجه گرفتن در کوتاه مدت را نداشته باشید و همیشه آمادگی رویارویی با چالش های جدید را داشته باشید.بازاریابی محتوا مقوله ی نسبتا جدیدی محسوب می شود و در صورت علاقمندی و پشتکار می توانید در آن به موفقیت های زیادی برسید.

 

 

برای درج نظر و یا طرح سوالات خود لطفا در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید

نظرات کاربران

برای این مطلب تاکنون نظری ارسال نشده است. شما اولین نفر باشید