ابزار وبمستر گوگل Google Webmaster Tools در بهینه سازی سایت SEO

گوگل وبمستر یا Google Webmaster Tools

تاریخچه مشخصی از راه اندازی این ابزار و معرفی عمومی آن در دسترس نیست ولی با بررسی وبلاگ رسمی وبمستر گوگل می بینیم  که اولین فعالیت های رسمی در سال 2006 شروع شده است.

 ابزار رایگان گوگل برای وبمستران و مدیران سایت ها جهت بررسی و بهبود وضعیت سئو سایت می باشد.

با توجه به اینکه Google Webmaster Tools مستقیما از طرف خود گوگل راه اندازی و پشتیبانی شده است از اعتبار بسیار بالایی برخوردار است و همین امر اهمیت آموزش وبمستر گوگل را افزایش می دهد.

تمامی افرادی که در زمینه ی سئو یا بهینه سازی سایت حتی اطلاعات اندکی هم دارند می دانند  که ثبت سایت در وبمستر گوگل بسیار حائز اهمیت است.

این سرویس از طرف خود گوگل ارائه شده است:

https://www.google.com/webmasters/tools

گوگل وب مستر امکان جست و جو و در حقیقت امکان مدیریت خزنده ها یا Crawler ها، index صفحات سایت، دنبال کردن کلمات ورودی و به طور کلی اطلاعات جامع صفحات سایت و حتی مشکلات احتمالی موجود در ساختار سایت را داراست.

از طریق وبمستر می توان دریافت چه سایت هایی به شما لینک داده اند و میزان کاربرانی که از طریق این لینک ها به سایت شما وارد شده اند چه تعداد است.

به طور کلی با وبمستر گوگل موارد زیر قابل کنترل است:

1.با استفاده از گوگل وبمستر اطمینان پیدا می کنید که گوگل به سایت شما دسترسی دارد.

2.نمای سایت را از دید موتورهای جستجو به شما نشان می دهد.

3.به برطرف کردن مشکلات سایت شما کمک خواهد کرد.

4 .به شما اجازه میدهد تا از طریق به اشتراک گذاشتن مطالب خود با موتورهای جستجو به بهتر دیده شدن سایت خود در نتایج موتورهای جست و جو کمک کنید.

5.با گوگل وبمستر می توانید موقعیت خزنده ها، درخواست های اخیر،خطاها و دیگر اطلاعاتی که گوگل در مدت چند وقت در مورد سایت شما جمع آوری کرده است.

5.در گوگل وبمستر می توانید درخواست بررسی محتوای جدید اضافه شده توسط موتورهای جستجوی گوگل را بدهید و یا دسترسی ربات های گوگل را به بخشی از محتوای خود مسدود کنید.

6.تحت نظر قرار دادن محتوای سایت و بررسی گرافیکی و نموداری عملکرد آن در نتایج جستجوی گوگل در گوگل وبمستر انجام می پذیرد.

7.مراقبت از سایت با حداقل اختلال و افت در وضعیت سئو سایت شما .

همچنین با توجه به امکانات  گوگل وبمستر می توانیم رفتار کاربران را کنترل کنیم :

1.با استفاده از گوگل وبمستر می توان فهمید که چه مورد سوالی  توسط کاربرباعث می شود تا گوگل سایت شما را نمایش دهد.(کیورد سرچ شده توسط کاربر)

2.آیا قیمت محصولات، اطلاعات تماس با شرکت و اطلاعات high light  شده در rich snippet  سایت شما قرار دارد؟

3.چه سایت های به وب سایت شما لینک داده اند.

 4.آیا کارکرد سایت شما مناسب افرادی که با موبایل در گوگل جستجو می کنند، است.(ریسپانسو بودن سایت

به طور کلی می توانیم نتیجه بگیریم که گوگل وبمستر برای دسترسی به اطلاعات سایت است و از طریق آن می توانیم رفتار کاربران سایت خودمان را ملاحظه کنیم.

ثبت سایت در گوگل وبمستر

برای شروع کار به صفحه اصلی وبمستر گوگل رفته و با یک اکانت Gmail به آن وارد شوید. آدرس سایت خود را را در نوار پایین صفحه وارد کنید و بر روی دکمه “ADD A SITE” کلیک کنید.

در صفحه بعد شما باید هویت خود را بعنوان صاحب اصلی سایت تایید کنید. ثبت سایت در گوگل و تایید هویت از چند روش قابل انجام است که مهمترین آنها دانلود فایل از وبمستر گوگل است. شما باید فایل مورد نظر را از وبمستر دانلود کنید و برروی هاست خود و در ریشه اصلی آپلود کنید. از طریق مراجعه به آدرسی که جهت تایید هویت در اختیار شما قرار گرفته میتوانید از انجام صحیح این بخش مطمئن شوید. در نهایت با فشردن دکمه Verify و در صورت انجام صحیح مراحل با پیامی مبنی بر ثبت سایت در گوگل مواجه خواهید شد و از این به بعد به کلیه امکانات وبمستر دسترسی خواهید داشت. شما نباید حتی بعد از تایید هویت این فایل را از روی سایت خود پاک کنید.

Google Analytics

اگر شما دسترسی به سرور یا هاست خود را ندارید یا امکان آپلود فایل برای شما فراهم نیست راههای  دیگری وجود دارد که میتواند در ثبت سایت در گوگل به شما کمک کند.استفاده از اکانت گوگل آنالینیکز برای ثبت سایت در گوگل و تایید هویت شماست. اگر از آمارگیر گوگل آنالیتیکز برای سایت خود استفاده میکنید و کد مربوط به آن در سایت شما قرار دارد میتواند با انتخاب گزینه Google Analytics و فشردن دکمه Verify خیلی سریع هویت خود را تایید کنید. البته تنها در صورتی ثبت سایت در گوگل وبمستر انجام میشود که اکانت آنالیتیکز خود را نیز با همین آدرس Gmail ساخته باشید.

HTML Tag

روش دیگر که بسیار ساده هم است.بر روی تب “Alternate methods” کلیک کرده و دایره کنار گزینه HTML tag را انتخاب کنید. در این بخش یک خط کد HTML به شما داده خواهد شد که باید آن را در هدر سایت خود و قبل از بسته شدن دستور قرار دهید. پس از قرار گرفتن این کد در فایل هدر سایت شما و فشردن دکمه Verify کار ثبت سایت در گوگل به پایان رسیده و دسترسی به امکانات برای شما باز خواهد شد.

شما کار ثبت سایت در گوگل و تایید هویت را به پایان رساندید، مهمترین مراحل بعد از این کار تعیین دامنه اصلی سایت و معرفی نقشه سایت به گوگل خواهد بود. وبمستر گوگل امکانات زیادی را در اختیار شما می گذرد.

تغییر نام وبمستر تولز به Search Console

تقریبا 10 سال است که google ابزار وب مستر خود را در اختیار مدیران سایت ها قرار داده است. این ابزار مقیاس های اندازه گیری و ابزار های متفاوتی را برای مدیران سایت ها فراهم می کند تا مدیریت بهتری بر عملکرد سایت خود و روند پیشرفت آن داشته باشند. شرکت گوگل به تازگی تصمیم به ایجاد نام تجاری جدیدی برای وب مستر تولز به نام Search Console کرده است.

ابزار جدید گوگل به نام Search Console با نگرشی متفاوت و نگاهی عمومی تر راه اندازی شده است. در مرحله اول ممکن است تفاوت خاصی در عملکرد آن نبینید ولی امکانات بسیاری به آن اضافه شده تا این ابزار قدرتمند دیگر به یک ابزار برای مدیران سایت ها محدود نشود و افراد بیشتری مانند برنامه نویسان موبایل بتوانند از آن بهره بگیرند.

این جلسه سایت خود را در گوگل وبمستر ثبت کردیم و با امکاناتی که در اختیارمان قرار می دهد آشنا شدیم،در سری جلسات آینده با هم نحوه کار در گوگل وبمستر را مرور می کنیم ،برخی از عنوان هاي جلسات آینده:

بخش Image Mismatch

Manual Actions در گوگل وبمستر

حذف کامل سایت از گوگل

نحوه کار با Crawl Errors در وبمستر

 جریمه سایت

 Blocked Resources در گوگل وبمستر

افزودن کاربر به وبمستر گوگل

 

برای درج نظر و یا طرح سوالات خود لطفا در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید

نظرات کاربران

برای این مطلب تاکنون نظری ارسال نشده است. شما اولین نفر باشید