ساختار IDE کیوت یا Qt Creator
سلام خدمت دوستان عزیزم.
خوب هستید؟ سلامتید؟ ایام به کامتونه؟ اگه بله که خدا رو شکر.
درخشانی بوده و با قسمت سوم آموزش کیوت از سری آموزش برنامه نویسی در خدمتتون هستم!! لازم بذکر است که این قسمت از آموزش شامل فایل ویدئویی نیز میباشد که به زودی در سایت ilikephp.ir قرار خواهد گرفت.
لذا هرجا با عبارت Next-Next روبرو شدید بدانید و آگاه باشید که به تفصیل در فیلم آموزشی به آن خواهیم پرداخت.
اگر یادتان باشد(که فکر نکنم باشه) جلسه اول به طرح سوال و معرفی کیوت و جلسه دوم به تشریح کالبد و دل و رودهی فریمورک کیوت پرداختیم!
قرار بود از این جلسه عملیتر کار کنیم و یه سمپل عملی رو بدیم به کیوت و ببنیم وقتی میخوایم یه برنامهرو بالا بیاریم توی کیوت چه اتفاقی میافته. در این جلسه به قسمت اول این مهم می پردازیم و در جلسه آینده بخش دوم را ارائه خواهم داد.
در ضمن یکسری از دوستان و همکاران درخواست کردند که بعد از اتمام دوره شما دوستان عزیز و اساتید گرام کانال رو در ضیافتی خودمانی به «کله پاچهی کیوت» دعوت کنیم. اساتید گرام چَشِم!
آمادهاید؟!
فصل سوم: ساختار IDE کیوت یا QtCreator
دانلود و نصب:
بعد از دانلود کیوت از سایت qt.io یا از آدرس:
https://download.qt.io/archive/qt/
آخرین نسخه یعنی 5.5 و سپس نسخهی 5.5.1 را انتخاب کنید. سپس مطابق تصویر۱ نسخهی مورد نظرتان را انتخاب و دانلود کنید.(پیشنهاد ما: نسخهی ویندوز –> برای برنامهنویسی اندروید)
فایل نصب را نصب کنید! این کار 10 مرحله بوده و بسیار راحت است.
تنها نکتهای که در هنگام نصب باید در نظر داشته باشید این است که در دومین مرحله از نصب(تصویر ۲) باید در کیوت ثبت نام کنید. اگر قبلا در سایت qt.io حساب کاربری ندارید، در همان پنجرهی نصب در قسمت SignUp ثبت نام کنید. بقیهی مراحل هم که Next – Next است.
بعد از نصب کیوت در منوی استارت روی آیکون Qt Creator(Community) کلیک کنید تا باز شود. تصویر ۳ معرفی محیط Qt Creator را انجام داده است. واو! چقدر ساده! بله همانطور که میبینید این محیط در نهایت سادگی است و توسعهدهندگان این IDE کلی عمر و فسفر مصرف کردن تا پیچیدگی را به حداقل برسانند و این خدمت بسیار بزرگی به سادگی کار و تمرکز روی اهداف اصلی پروژه میکند. دقت کنید که پروژههایی مثل Wireshark و MagiX از دل همین سادگی بیرون آمدهاند!
نکته۱: Qt Creator صرفا یک IDE است که کار تولید برنامهها با فریمورک کیوت را راحتتر میکند. میتوان از فریمورک کیوت در محیط های غیر از Qt Creator هم استفاده کرد. مثل Visual Studio و CodeBlocks و ...
نکته۲: خود محیط Qt Creator با این همه عظمتش(که در آینده میبینیم) توسط فریمورک Qt نوشته شده!
ایجاد پروژهی جدید:
خب حالا که مختصرا با محیط QtCreator آشنا شدید وقتش است که با کلیک بر روی دکمهی New Project پروژهی جدیدی را استارت بزنیم؛ اولین پروژهی کیوتمان! تصویر ۴ پنجرهی New Project را معرفی میکند.
از پنجرهی ظاهر شده فعلا در قسمتApplication گزینه ی Qt Widgets Application رو کلیک کنید.
در پنجره جدید در کادر Name نام پروژهی خود را وارد کنید(من MyFirstTestProjectInQt را نوشتهام) و سپس Next-Next را طبق معمول بزنید و در نهایت Finish .
میبینید که در پنل سمت چپ نام پروژهی شما با چندین پوشه و فایل درون خودش ساخته شده. تصویر ۵ ساختار پروژههای کیوت رو معرفی میکنه.
فعلا کاری نکنید: تنها و تنها در قسمت سمت چپ پایین QtCreator دکمهی سبز رنگ Run رو بزنید.
پنجرهای باز می شود. تبرییییییییییییک!! شما با موفقیت اولین برنامهی کیوت خود را اجرا کردید! ذوق نکردید؟ خوبه بدونید برنامه نویسا در سالهای 70-80 برای نمایش همین صفحهی سفیدی که میبینید هزاران خط کد باید مینوشتیم! کسی هم بهشون کله پاچه نمیداد!!
خب دیگه بسه. برید استراحت کنید. تا جلسه آینده تعارف نکنید خودتون یه کم با این جناب کیوت ورد برید و باهاش بازی کنید. گازم نمیگیره خیالتون راحت. راستی حتما حتما و حتما تصاویری که برایتان فرستادم مطالعه کنید. در راحتی کارکردنتان با کیوت تاثیر بسزایی خواهد داشت.
می بینمتون!
خدانگهدار!
تصویر ۱
تصویر۲
تصویر ۳
تصویر ۴
تصویر ۵
نظرات کاربران