کار با ابزار وبمستر گوگل برای بهینه سازی سایت SEO
کار با گوگل وبمستر
بعد از ثبت سایت و تایید اعتبار،وارد صفحه جدیدی می شوید. Webmaster Toolsکه بخش داشبورد سایت را مشاهده می کنید.
داشبورد سایت (Site Dashboard)
در داشبورد سایت وضعیت کنونی سایت خود را ملاحظه می کنید. که سه کادر میانی داخل صفحه حالتی که سایت شما در حال حاضر دارد را نمایش می دهد:
Crawl Errors:خطاهای خزنده گوگل در هنگام پیمایش سایت شما را نشان می دهد.
Search Queries :چگونگی میزان بازدیدسایت در جستجوهای انجام شده را مشخص می کند.
Sitemaps :وضعیت نقشه سایت شما را نمایش می دهد.
مدیریت دسترسی به بخش های سایت (Crawler access)
قبل از پیدایش سرویس هایی مانند Webmaster Toolsصاحبان سایت برای جلوگیری از دسترسی برخی صفحات مجبور به استفاده از فایلی به نام robots.txt بودند. این فایل فرمت خاصی دارد که این امکان را می دهد که به صفحات خاص دسترسی داد و یا دسترسی را ممنوع اعلام کرد.
تمام موتور جستجو های کنونی از این فایل پشتیبانی می کنند ولی گوگل در این سرویس و در این بخش این اجازه را می دهد که کنترل بیشتری بر روی دسترسی ها داشته باشید. امکان حدف آدرسها یکی از این موارد است.
علاوه براین،در این بخش می توان به تولید فایل robots.txt پرداخت و آن را در موتور های جستجوی مختلف گوگل مورد امتحان قرار داد.
در این بخش گزارش دقیقی از فعالیت روبات گوگل برای سایت شما در طول 90 روز گذشته را مشاده می کنید.این گزارش ها در سه نوع و بصورت نموداری نشان داده می شوند :
Pages crawled per day :تعداد صفحات پیمایش شده و بررسی شده در هر روز
Kilobytes downloaded per day :حجم اطلاعات دانلود شده از سایت شما در هر روز
Time spent downloading a page :میانگین زمان صرف شده برای دانلود هر صفحه از سایت شما به میلی ثانیه
روبروی هر نمودار هم بیشترین مقدار، میانگین مقادیر و کم ترین مقدار در طول 90 روز(3ماه) گذشته گزارش می شود.
کلمات جستجو شده (Search Queries)
این ابزار به کمک شما می آیدبرای شناخت بهترمحبوبترین محتوا و محصول معرفی شده در سایت شما. در این قسمت کلمات کلیدی که بیشترین جستجو و کلیک را دارد، به نمایش گذاشته می شود. در این ابزار گوگل وب مستر کلمات کلیدی، تعداد بازدید، تعداد کلیک، ضریب نفوذ و موقعیت نسبی کلمه کلیدی در سایت شما را جمع آوری و به شما ارائه مینماید.این قسمت از دو بخش برترین عبارات و برترین صفحات تشکیل شده است.در بخشاول، عبارات جستجو شده ای که شما در لیست نتایج گوگل برای آن عبارات قرارگرفته اید به ترتیب بیشترین میزان دیده شدن قرار گرفته اند. در این بخش تعداد عبارات جستجوی مرتبط با سایت شما، میزان دیده شدن هریک ، تعداد کلیک های انجام شده در جستجوی گوگل برای هر یک و نیز میانگین جایگاه هر عبارت در جستجوهای انجام شده را نشان می دهد. در قسمت بالا نیز با انتخاب گزینه Filter می تواند روی گزارش فیلترهایی چون محل جستجو، وسیله استفاده شده برای جستجو را اعمال کنید.
در قسمت برترین صفحات هم صفحاتی از وب سایت شما که بیشترین حضور در نتایج جستجوی گوگل را داشته اند به ترتیب نمایش می دهد.
مدیریت نقشه سایت Sitemap
مدیریت و بررسی وضعیت نقشه سایت شما در این بخشصورت می گیرد،.Sitemapیا نقشه سایت، به صورت تعدادی استاندارد ارائه شده که اکثر آنها را گوگل در این سرویس پشتیبانی می کنه. همچنین گوگل این امکان روبه شما می دهد که نقشه سایت رو به صورت Feed یا “خوراک” ثبت کنید.
با ثبت نقشه سایت گوگل می تونه خیلی آسان تر و سریع تر به مرور سایت شما بپردازد و آدرسهایی که ممکن است لینکی به آنها داده نشده باشه، رو پیدا کنه. همچنین تغییرات صفحه خیلی سریعتر شناسایی خواهند شد. استفاده از این سرویس خیلی مفید و کاربردی است و حتما حداقل یک نقشه سایت را به ثبت برسانید.
پس از ثبت نقشه سایت می توانید آخرین وضعیت آن را بررسی و تعداد لینکهای اضافه شده به موتور جستجوی گوگل را ملاحظه کنید. در این بخش همچنین هشدارهایی مبنی بر عدم ایندکس شدن یک آدرس خاص و دلیل این کار ارائه میشود. شما میتوانید به اصلاح مشکلات ایجاد شده بپردازید. این ابزار یک راهکار بزرگ و ارزشمند در سئو سایت میباشد.
Structured Data
در پنل مدیریت روی Search Data کلیک کنید.تا وارد بخش Structured Data
بشوید.در این صفحه هر نوع اطلاعات ساختار یافته که در سایت شما موجود باشد را نمایش می دهد.
Structured Data برای هر کدام از اطلاعات ساختار یافته موارد زیر را فهرست می کند:
1.تعداد کل اطلاعات ساخت یافته روی سایت
2.تعداد آدرس های urlروی سایت که حاوی اطلاعات ساختار یافته است.
3.تعداد خطاهایی که اطلاعات ساختار یافته دارند.
نکته:انواع داده های ساختار یافته با بیشترین میزان خطا در ابتدای لیست آورده می شوند.در وااقع به میزان الویت دسته بندی می شوند.
تنظیمات اصلی سایت (Settings)
تنظیمات اصلی در بخش Site configuration با نام Settings است.امکانات زیادی در این بخش در اختیار وبمستران قرار می گیرد،به طور مثال: آدرس سایت شما را با www نمایش بدهد یا بدون www.
ترافیک سایت (Traffic) :
یکی از مهمترین و مفیدترین ابزارهای موجود در گوگل وب مستر برای مدیران سایتها و سئوکاران است. این ابزار اطلاعات مهمی در مورد ترافیک سایت، کلمات جستجو شده، پیوند های داخلی و خارجی و همچنین اطلاعاتی در مورد شبکهاجتماعی گوگلارائه میدهد. توجه داشته باشید که اطلاعات ارائه شده در این بخش به صورت ۱۰۰درصد دقیق نیست اما از آنها میتوانید به عنوان راهنمایی برای رسیدن به اهداف سایت استفاده نمایید.
لینک های سایت (Sitelinks)
در این قسمت می توانید لینکهایی که در Sitelinks داده شده را ویرایش کنید.
Sitelinks لینک هایی هستند که در زمان نمایش نتایج جستجو در گوگل زیر عنوان سایت شما قرار می گیرند و به طور خودکار توسط گوگل تشخیص داده شده و تولید می شوند. در این بخش اگر مایلید صفحاتی از وب سایت شما مشمول Sitelinks نشود باید URL آن را وارد کرده و با کلیک کردن روی دکمه Demote آن را غیر فعال کنید.
لینک های داده شده به سایت شما (Links to Your Site)
در این بخش مجموع لینک هایی که به سایت شما داده شده است نمایش داده شده. در سمت چپ و در قسمت Who links the most وب سایت هایی که بیشترین لینک را به سایت شما داده اند به ترتیب نشان داده شده و در سمت راست و در قسمت Your most linked content صفحاتی از وب سایت شما که دارای بیشترین تعداد لینک دریافتی هستند را نمایش می دهد. در قسمت How your data is linked هم عنوان هایی که به سایت شما لینک شده اند را نشان می دهد در واقع متن لینک هایی که به شما داده شده را نمایش می دهد. این ابزار با معرفی کلمات کلیدی و متون ، صفحات مبدأ و مقصد لینکها، تعداد لینکهای ورودی و خروجی میتواند نقش بسزایی را در سئو و بهینه سازی سایت داشته باشد و به عنوان یکی از مهمترین عوامل در رتبه بندی سایت شناخته می شود. همچنین با ارائه اطلاعات مفیدی در این ابزار میتواند راهنمای جامعی از پیوندها و استراتژیهای ارتباطی سایت خودتان را داشته باشید و کمک قابل توجهی در بهبود بهینه سازی سایت بر مبنای الگوریتم جدید گوگل، یعنی گوگل پنگوئن انجام می دهد.
لینکها علاوه بر اینکه یک پیوند و گذرگاه برای معرفی سایتها و صفحات به شمار میروند به عنوان یک رای و شاخص برای تعیین میزان محبوبیت سایت نیز شمار میرود. با این وجود تمام لینکها نمیتوانند ارزشی یکسانی داشته باشند و در بعضی مواقع تبدیل به معضلی اساسی در رتبه بندی سایت میشوند و سایت را به عنوان یک سایت اسپم معرفی میکند. با استفاده از این ابزار گوگل وب مستر میتوانید اقدام به افزایش لینکهای باکیفیت و همچنین شناخت و از بین بردن لینکهای اسپم و مخرب را داشته باشید.
لینک های داخلی وب سایت شما (Internal Links)
لینک های داخلی به لینک هایی گفته می شود که مبدا و مقصدشان صفحاتی از سایت شما است. به طور مثال اگر در یک مقاله به یک عنوان خاصی که قبل تر هم در سایتتان درباره آن مطلبگذاشته بودید را به صفحه مربوطه در سایتتان لینک کنید این حرکت یک لینک داخلی به حساب می آید. (ارزش لینک گذاری های داخلی در زنده نگه داشتن مطالب قدیمی برای موتور جستجواست و تاثیر بهینه ای روی رتبه جستجوی شما دارد.)
نظرات کاربران