تاثیر Alexa در بهینه سازی سایت SEO

سایت الکسا Alexa

در سال 1996 سایت الکسا به هدف معرفی و دسترسی بهتر کاربران به صفحات اینترنتی با توجه به عملکرد خود آنها شروع بکار کرد. از آن روز تولبار آلکسا میلیون ها بار دانلود شده و کاربران در سراسر دنیا هرکدام سهمی در تبدیل شدن سایت الکسا به یکی از بزرگترین دیتابیس های جهان داشته اند. در نهایت الکسا منبع مناسبی برای کسب اطلاعات درمورد سایت های اینترنتی بوده و شما میتوانید بوسیله رتبه الکسا از میزان محبوبیت و بازدید یک سایت مطلع شوید.

یکی دیگر از خدمات الکسا مرتب سازی سایتهای جهان براساس محبوبیت است همچنین الکسا سایت ها را براساس کشور و زمینه کاری آنها رتبه بندی کرده و این اطلاعات را در اختیار کاربران خود قرار میدهد.

سایت الکسا هرگز تمام رموز کاری خود را برملا نکرده و منابع اطلاعاتی خود برای تعیین رتبه الکسا را بطور کامل معرفی نمیکند ولی میتوان با بررسی اصول اولیه جمع آوری اطلاعات توسط الکسا درک بهتری از رتبه سایت داشت.

با توجه به اطلاعات خود سایت الکسا

رتبه سایت در الکسا براساس میزان بازدید صفحات و تعداد بازدیدکنندگان در 3 ماه گذشته و براساس اطلاعات تولبار الکسای کاربران و منابع اطلاعاتی گوناگون تعیین میشود.

از طریق این لینک می توانید تولبار الکسا را نصب کنید:

http://www.alexa.com/toolbar

در مرحله اول الکسا تعداد بازدیدکنندگان و میزان بازدید صفحات برای تمام سایتها در یک روز را محاسبه میکند و رتبه سایت شما در این میان براساس این دو فاکتور اصلی محاسبه میشوند.

همچنین در یکی دیکر از صفحات الکسا میخوانیم که

سایت الکسا بدون اطلاعات بدست آمده از تولبار کاربران وجود نخواهد داشت، هر کاربری که از این تولبار استفاده میکند علاوه بر استفاده از امکانات آن به الکسا نیز کمک خواهد کرد. در واقع هرکاربر با استفاده از تولبار الکسا اطلاعات مفیدی مانند اینکه چه استفاده ای از اینترنت دارد و چه سایتهایی مناسبند و چه سایتهایی نیستند در اختیار این سایت قرار میدهد. این اطلاعات برای محاسبه تعداد لینک ورودی سایتها و رتبه جهانی الکسا بکار میروند.

هرچقدر در کاربران بیشتری از این تولبار استفاده کنند عملکرد الکسا دقیق تر و بهتر خواهد شد.

بهبود رتبه الکسا

اگر شما از رتبه الکسا خود راضی نیستید چه کاری میتوانید انجام دهید؟

1- تولبار الکسا را برروی مرورگر خود و همکارانتان نصب کنید.

2- مطالب مفیدتر و طولانی تری در سایت خود داشته باشید

3- تبلیغات خود را با دقت بیشتری انجام دهید.

4- به سایت الکسا بروید و هویت خود را بعنوان صاحب سایت تایید کنید

5- اطلاعات سایت خود را در الکسا تکمیل کنید

6- از مشتریان خود درخواست کنید تا به الکسا بروند و در مورد شما نظر دهند.

7- بازدیدکنندگان خود را تشویق به نصب تولبار الکسا کنید.

8- تولبار الکسا خود را در این سایت بسازید و امکاناتی متناسب با نیاز مشریان خود در آن قرار دهید.

دامنه یا آدرس اصلی سایت

آدرس دامنه سایت شما میتواند با www و یا بدون آن آغاز شود. دامنه اصلی همانی است که شما ترجیح میدهید در نتایج جستجو دیده شود و بازدیدکنندگان شما مستقیما به این دامنه برسند.

 

تاثیر دامنه اصلی بر سئو

اشتباه در وضعیت ایندکس صفحات سایت

موتورهای جستجو آدرس سایت شما در دو حالت استفاده یا عدم استفاده از www را بعنوان دو دامنه مستقل شناسایی میکنند. بطور مثال اگر آدرس سایت شما www.aaa.com باشد ولی بصورت aaa.com نیز قابل مشاهده باشد موتورهای جستجو ممکن است هر دو دامنه و یا یکی از آنها را ایندکس کنند. اگر گوگل دامنه ای را ایندکس کند که دامنه اصلی (Preferred Domain) مورد نظر شما نیست، شما فکر میکنید که صفحات شما ایندکس نمیشوند در حالیکه حالت دیگر آدرس سایت شما در حال ایندکس شدن است. برای مشاهده وضعیت ایندکس سایت خود در گوگل و مقایسه دو دامنه میتوانید از دستور زیر استفاده کنید.

 Site:aaa.com

Site:www.aaa.com

 

جلوگیری از ارائه مطالب تکراری و کپی

 

برای اینکه با مشکلات محتوای تکراری مواجه نشوید باید دامنه اصلی خود را به موتورهای جستجو معرفی کنید. اگر موتور جستجو هر دو دامنه شما را بررسی و ایندکس کند آنها را دو صفحه متفاوت ولی با محتوای یکسان شناسایی میکند، این امر میتواند تاثیر منفی زیادی در سئو سایت شما داشته باشد.

"مدیریت لینک های ورودی به دامنه اصلی"

اگر تاکنون دامنه اصلی خود را تعیین نکرده اید، تعداد و کیفیت لینک ورودی به دامنه ها را در نظر بگیرید و هرکدام که لینک ورودی بهتری دارند بعنوان دامنه اصلی انتخاب کنید. لینک های ورودی بعدی به سایت شما همگی به این دامنه اختصاص خواهند یافت که بر سئو سایت شما مستقیما تاثیرگذار خواهد بود.

انتخاب دامنه اصلی و اینکه دارای www باشد یا خیر کاملا به شما بستگی دارد، با توجه به بک لینک های این دامنه ها و یا بر اساس تعداد صفحات ایندکس شده توسط گوگل میتوانید دامنه اصلی خود را تعیین کنید. در صورتیکه سایت شما زیردامنه هایی مانند car.aaa.com یا motorcycle.aaa.com را شامل میشود، استفاده از دامنه www.aaa.com مناسب تر بنظر میرسد زیرا آدرس دهی زیردامنه ها و تفاوت آنها با دامنه اصلی را برای کاربران مشخص میکند.

در مقابل عدم استفاده از www آدرس سایت شما را کوتاهتر نشان میدهد و تجربه نشان داده است که اکثر کاربران امروزه www را در ابتدای آدرس سایت تایپ نمیکنند و حتی سایتهایی با این نوع آدرس دهی را قدیمی تصور میکنند.

دامنه اصلی چند سایت شناخته شده را بعنوان نمونه مشاهده کنید:

  www.google.com

 www.wikipedia.org

 www.facebook.com

 www.yahoo.com

 www.Digg.com

 Twitter.com

 

چگونه دامنه اصلی سایت را تعیین کنیم؟

 

برای تعیین دامنه اصلی سایت دو راه وجود دارد، راه اول بوسیله گوگل وبمستر بوده و راه دوم از طریق 301 redirect .

گوگل:

در ابتدا یک حساب کاربری درگوگل وبمستر برای خود بسازید،

در ادامه باید مالکیت سایت را برای خود تایید کنید برای اینکار میتوانید با استفاده از اکانت گوگل آنالیتیکز خود هویتتان را تایید کنید.

تایید مالکیت دامنه بوسیله گوگل آنالیتیکز

اگر حساب آنالیتیکز هم ندارید میتوانید از راههای جانبی مانند افزودن تگ متا یا آپلود فایل HTML روی هاست مالکیت خود را بر دامنه تایید کنید.

روش301 redirect:

برای استفاده از این روش کافی است که کد زیر را به فایل htacess. خود اضافه کنید:

 RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domainname.com [NC] RewriteRule ^(.*)$

http://domainname.com/$1 [L,R=301

 

 

 

برای درج نظر و یا طرح سوالات خود لطفا در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید

نظرات کاربران

برای این مطلب تاکنون نظری ارسال نشده است. شما اولین نفر باشید